Skip to main content
La Bohème
La Bohème
La Bohème
La Bohème
La Bohème
La Bohème
La Bohème

La Bohème

Eindhoven, Nederländerna
september 2016

Regissören Waut Koeken hämtade inspiration från 1900-talets litteratur, musik och konst från Paris när han designade scenen för “La Bohème”. Resultatet blev en poetisk scenbild!

Scenen ramades in av tre imponerande väggar som var helt täckta av ark tillverkade i ShowTex Droppaper. Inget mindre än 100 meter av de här flamsäkra scentygerna användes för att dekorera backdropen och sbyxorna. Stycket med Droppaper hade tryck i form av poesi som fästats fasts vid väggen för att ge scenen struktur och djup.

Det här genomskinliga materialet är inte vävt och visade sig vara det bästa tänkbara valet till den stora finalen. När poesin fick ljus bakifrån, badade scenen I ett magiskt ljus!

 

Credlist Projekt

Produktion: 
Opera Zuid
Designer: 
Luis F. Carvalho