Skip to main content
The Mondriaan House
The Mondriaan House
The Mondriaan House

The Mondriaan House

Amersfoort, Nederländerna
maj 2017

Mondriaan-museet i Amersfoort har fått ett nytt utseende. Från en helt blank duk skapas stegvis det interaktiva New York-rummet. Projektioner på, inuti och utanför den fristående, halvtransparenta ShowTex-kuben visar upp Mondriaans väg fram till mästerverket Victory Boogie Woogie.

Showtex levererade GobelinTulle till kubens framsida. Denna klassiska teaterslöja används här som projiceringsyta, och när den blir belyst bakifrån är den nästan helt genomsynlig. De färgrika linjer och rektanglar som projiceras på kuben fortsätter ner på golvet och ut på väggarna, så att besökarna blir en del av installationen.

ShowTex monterade även Blackout Double på kubens baksidor, dels för att den inte skulle bli helt transparent och dels för att få en unik, tredimensionell effekt. Denna audiovisuella föreställning, med ljuseffekter och projiceringar såväl innanför som på och runt kuben, kunde inte ha genomförts utan detta mörkläggningstyg.

En njutningsfull blandning av ljud och färg!

Credlist Projekt

Uppdragsgivare: 
Tinker Imagineers