Skip to main content

GranRex Locarno

Zwitserland
november 2018

Geluidsabsorberende verduisteringsdoeken en multifunctionele gordijnrails maken het beroemde GranRex auditorium weer helemaal klaar voor een moderne bioscoopervaring. 

Zware en duurzame Trevira fluwelen

Door de wanden van het Zwitserse bioscoopcomplex volledig te bedekken met donkergrijze Velours Paris CS, kreeg het opnieuw de akoestische en verduisterende eigenschappen die het verloren was. De combinatie van strak opgespannen fluwelen panelen met enkele elegant gedrapeerde velours, zorgde voor een moderne maar gezellige uitstraling.

Omdat de zaal vaak wordt uitgeleend voor speciale evenementen zoals optredens, congressen en masterclasses, koos GranRex ervoor om de stofpanden niet aan elkaar te stikken. Zo is het gemakkelijker om slechts 1 gordijn te vervangen in geval van schade of vlekken en blijven de gordijnen steeds in perfecte staat!

Licht- en geluidswerende doeken 

Om de zaal pikdonker te kunnen maken tijdens vertoningen, zijn ook de ingangen van het auditorium en de vensters van de projectiecabine nauwkeurig afgestopt met zwarte Molton doeken. De vlamwerende Molton is niet alleen een budgetvriendelijke stof, maar ook ideaal als akoestisch materiaal om storende nagalmen weg te werken. Twee vliegen in één klap dus! 

Geluiddoorlatende doeken voor de luidsprekers

Een goede geluidskwaliteit is uiteraard een belangrijk onderdeel van de perfecte bioscoopervaring. Daarom koos ShowTex voor de geluiddoorlatende Velours Transsonic CS om de subwoofers in de zaal mee weg te werken. Dit permanent vlamwerende fluweel is dik genoeg om luidsprekers achter te verbergen, zonder ook maar het minste effect op het geluid.

Gordijnrails gemaakt met jarenlange ervaring    

In ramen en deuropeningen zijn de zwarte Molton gordijnen bevestigd aan duurzame gordijnrails. De multifunctionele Rail H100 is dan ook hét perfecte ophangsysteem voor een middelgrote zaal zoals deze. De zware doeken hingen dus in een mum van tijd omhoog!  

Een prachtig gerenoveerde bioscoop met veel aandacht voor duurzaamheid en optimale gebruikservaring! 

Project credits

Ontwerper: 
La Boite Visual Art | Cinema Design