Skip to main content
[dis]connect mirror
[dis]connect mirror
[dis]connect mirror

[dis]connect

Frankfurt, Duitsland
april 2018

In zijn installatie [dis]connect koos de Duitse ontwerper en kunstenaar Philipp Fürhofer resoluut voor ShowTex GiantMirror om de rotonde van de Schrin Kunsthalle Frankfurt volledig te transformeren in een illusionaire ruimte.

Gigantisch spiegelplafond

Twee ronde plafonds van GiantMirror waren nauwkeurig boven elkaar geplaatst, op elk van de bovenverdiepingen van de toren. Door simpelweg de belichting van de spiegels te veranderen, kon de kunstenaar de volledige ruimte doen transformeren en twee totaal verschillende sferen oproepen. 

Wisselende belichting transformeert de ruimte

Wanneer enkel de vloer was aangelicht, leek de onderste halftransparante spiegelfolie wel op een prachtig spiegelend plafond dat de hele ruimte visueel verkleinde. Door het licht te verplaatsen naar het bovenste deel van de rotonde, konden de bezoekers plots door de onderste spiegel kijken en de volledige ronde structuur boven hen bewonderen.

Eindeloze reflecties

Fürhofer wil het realiteitsbesef van de kijker in vraag stellen door het licht op de twee spiegels constant af te wisselen. Toch bleek de installatie nog indrukwekkender wanneer je ook boven in de gangen ging wandelen en je tussen de twee spiegels bevond. De indrukwekkende reflecties in beide spiegelfolies zorgden voor een visueel oneindige reproductie van de toren, die de bezoekers op de rand van fantasie en werkelijkheid plaatste!

 

[dis]connect is een opdracht van Schirn Kunsthalle Frankfurt naar aanleiding van de DIORAMA tentoonstelling

Bekijk de video

Project credits

Ontwerper: 
Philipp Fürhofer